۱۳۸۶ مهر ۲۱, شنبه

شاهدان در جلوه و من شرمسار کیسه ام










خجسته زادروز بانوی روشنایی٬ یگانه مادر تاجدار٬ همسر ابرمرد تاریخ ساز ایران٬ مادر پادشاه هستی ساز میهن ما٬ مهربان ترین مهربانان٬ شعر بلند شعور٬ پرتو روشن مهر٬ علیاحضرت شهبانو فرح دیبا پهلوی گرامی باد.

بیست و دوم مهرماه تداعی کننده روزی شکوهمند است. در این روز٬ دختری تولد یافت که برای تاریخ پرافتخار ایران حماسه ساز شد.

بله در خانه یی کوچک اما پرمهر در شهر تبریز و از دامان بانویی محترم و پاک٬ گوهری آریایی پا به عرصه وجود گذاشت که سرانجام مادر فرزندی شد که عرش و فرش گوش به فرمان وی شده اند.

در سال ۱۳۱۷ خورشیدی٬ شهبانو فرح دیبا پهلوی ولادت یافتند. آری از دامن بانویی محترمه به نام فریده قطبی و در زیر سایه پدری مهربان به نام سهراب دیبا- که درجه دار ارتش بود٬ کودکی برخاست. طفلی که نام فرح بر وی نهادند. این دختر ظاهری بی تکلف٬ سیرتی نیک و بختی بلند داشت .

در کودکی٬ پدر او را تنها گذاشت و به ابدیت پیوست. داغی سنگین بر قلب کوچک او نشست اما سرنوشت را پذیرفت و دم برنیاورد. در نوجوانی تصمیم گرفت برای تحصیل به فرانسه برود و از آن جا که توانایی و پشتکاری کم مانند داشت، خیلی زود در یکی از دانشگاه های معتبر فرانسه برای رشته معماری پذیرفته شد و با نظر مادر قرار شد پسر دایی ایشان(رضا قطبی)در دیار غربت چون برادری حامی این دوشیزه پاک نهاد باشد. شهبانو در خاطرات شان (کهن دیارا)می فرمایند: "من از دوران کودکی شاه دوست بار آمده بودم". با چنین ذهنیتی٬ وقتی برای نخستین بار شاهنشاه آریامهر- که در آن هنگام پادشاه جوانی بودند - در سفری که به فرانسه داشتند٬ برای بازدید به آن دانشکده تشریف آوردند٬ از آنجا که "فرح دیبا"بهترین دانشجو به شمار می رفت، وی را به عنوان دانشجوی نمونه به آن حضرت معرفی کردند. فرح دانشجوی نوجوان آن زمان و علیاحضرت امروز٬ با شرم و خشوع آمیخته با احترامی که هر ایرانی برای پادشاه قایل است٬ پاسخ پرسش های شاهنشاه را داد. گرچه همان لحظه آتش عشقی، در قلب آن دو پدیدار شد که یکی از زیباترین ازدواج های تاریخ بشریت ثمره همان عشق بود.

در واپسین ماه های تحصیل ایشان در فرانسه، آن هنگام که چیزی به فارغ التحصیلی اش نمانده بود برای مدتی به ایران سفر کرد تا با مادر دیداری تازه کند و ناگهان دعوت نامه یی از والاحضرت شاهدخت شهناز پهلوی به دست " فرح" رسید تا برای دیدار با تنها فرزند پادشاه به منزل ایشان برود. تنها دختر از زنی مصری به نام "پرنسس فوزیه" که دیرسالی می شد از شاهنشاه جدا شده بود.

دوشیزه فرح دیبا، با وجود ضمیر پاکش هرگز حدس نزد٬ ریشه این دعوت چیست؟ اما از این که دختر "ابر مرد ایران" وی را به حضور طلبیده شعف سراپای آن دختر نجیب و پاک سرشت را فرا گرفت. در منزل والاحضرت شهناز، دوشیزه فرح به شرف دیدار شاهنشاه آریامهر نایل شد و با تکرار این دیدارهای ساده٬ جرقه دو احساس پاک، خرمنی از عشق ساخت و در پاسخ به پیشنهاد شاهانه، فرح دیبا پذیرفت تا شهبانوی بلندآوازه ایران باشد. وقتی در فرانسه پیراهن عروسی را بر قامت رعنای این مهرآفرین بانو٬ اندازه می کردند مادام فرانسوی صمیمانه آرزو کرد ایشان مادر ولی عهد ایران شود و شگفتا همین نیز شد.

کمتر از یک سال بعد٬ دردانه یی از دامان این بانوی بزرگ ولادت یافت، که هر جنبنده یی برابر نام آن مهر فروزان سر تسلیم فرو می آورد. در فاصله ده سال علیاحضرت چهار فرزند، به دربار همیشه جاوید سلطنت پهلوی هدیه کردند که یکی-رضا- نور دیده ملت و پادشاه آینده ایران شد و آن سه ( فرحناز٬ علی رضا و لیلا) مهرآفرینانی دیگر در چشم پدر و مادری که افتخار ایران و ایرانی هستند.

سال۴۶خورشیدی٬ حماسه شورانگیز دیگری رقم خورد. شاهنشاه در مراسم تاج گذاری خویش٬ بر سر بانوی شان تاج شهبانویی نهادند که این حرکت که پس از هزار سال برای اولین بار٬ در تاریخ زن ستیز"ایران اسلامی "رخ می داد٬ شگفت آور بود و لب خردمندان به تحسین گشوده شد. چشمان درخشان و زیبای شهبانو٬ امیدوارانه به آینده دوخته شده بود و صمیمانه از خدای خویش می خواست تا برای لطف به ملت و خدمت به کیان میهنش٬ توان و قدرت لازم را به او ببخشاید.

در قلب مهربان این بزرگ بانو٬ در تمام عمر شریفش تا کنون٬ عشق به میهن یکه تاز بوده است. شهبانوی نازنین عاشقانه قدم برمی داشت. در آسایشگاه جذام خانه٬ چهره زن جذامی را بی واهمه می بوسید٬ برای خاطر بیماران نیازمند٬ خون آسمانی خود را اهدا می کرد٬ در کنار بانوان ستم کشیده روستایی نان خمیر می کرد و در تنور می گذاشت٬ عاشق هنر و فرهنگ ایرانی بود و شجاعانه جشن هنر شیراز را به افتخار حضرت حافظ برپا کرد٬ شهبانو با تک تک سلول های تنش٬ مردمش را دوست می داشت- که همچنان همین است- و از بیان صادقانه این" دوست داشتن "هرگز بیمی نداشت.

هرچند ادامه این سمفونی بزرگ تاریخ میهن، با سازهای غمناکی نواخته شد و این ابر انسان ها و وارثین شکوه ایران، در پی هیاهویی شوم ناچار به ترک دیاری شدند که سالیانی دراز را پی آبادی آن گذاشته بودند و هیهات٬ آن قلب های نازنین جز برای میهن و ملت نمی تپید.

علیاحضرت شهبانو، در وداعی تلخ و جانسوز٬ شکوه زندگانی خود شاهنشاه فقید آریامهر را در خاک مسجدالرفاعی قاهره به امانت سپرد و دیدگان پر محبت خویش را به "سرو رعنا"یی دوخت که در آغوش مهربانش پرورانده و امروز پادشاه و خدای ایران زمین است.

دست گلچین روزگار به عزیزان شهبانو رحمی نداشت و افسوس در گریز یک سال معظم لها، مادر بزرگوارشان"بانو فریده دیبا"و سپس دخت کوچک ترشان" والاحضرت شاهدخت فقید لیلا پهلوی" را برای همیشه از دست دادند. پرنسس لیلا مهتاب درخشنده یی که در محاق رفت و از چشم میلیون ها ایرانی اشک حسرت فرو چکید و پس از درگذشت شاهنشاه فقید، داغ دیگری بر قلب های عاشق کهن میهن مان ایران نشست. زندگانی علیاحضرت تا هم اکنون که دارند هفتمین دهه از عمر مبارک شان را طی می کنند٬ ملودی عاشقانه وجودی است که سراپایش جز روشنایی و شکوه و شکفتن نیست.

شهبانوی ایران٬ اکنون نزدیک به سه دهه از عمر شریف شان را پابه پای وابستگان جلیل شان در تبعیدی طاقت فرسا گذرانده اند اما ثانیه یی حتا از یاد مردم شان و میهن شان فارغ نیستند و چون کوهی از صبر دیده بر فردای ایران دوخته اند که به قول خود ایشان: "متعلق به جوانان است"و البته تک تک ایران پرستان و دلخستگان وطن٬ ایران را و گذشته و آینده اش را متعلق به خاک پای این بزرگ بانو و فرزند نازنینش می دانند.

عزیزانی که مایل هستند٬ نماهنگ کوتاه و زیبایی را از شهبانوی بزرگ ایران علیاحضرت فرح پهلوی از کودکی تا به حال تماشا کنند با کلیک روی این لینک می توانند این فیلم کوتاه و با ارزش را دانلود و در رایانه خود ذخیره نمایند (شما پس از کلیک وارد سایت video google خواهیدشد. در سمت راست شما گزینهdownload وجود دارد و با کلیک بر آن، سپس راست کلیک برگزینه this link شما قادر خواهید بود پس از مشخص کردن مسیر، این نماهنگ زیبا را ذخیره نمایید).

در وصف این بانوی بزرگ٬ چه بسیار هنرمندانی، آثار ماندگاری را ارایه کرده اند که برای مثال می توان به دو آهنگ "نازنین شهبانو"ی ستار عزیز و "ایران بانو مادر من" اثری زیبا از حبیب اشاره کرد. اگر دوست دارید کلیپ تصویری "نازنین شهبانو" را دانلود کنید٬ با کلیک بر این لینک وارد وبلاگ" آنچه باید بدانید" از arya boy عزیزخواهید شد و قادر هستید٬ این کلیپ را نیز در آرشیو فیلم های تان ذخیره نمایید. به سهم خودم از این ایرانیار گرامی٬ بابت آرشیو پر ارزش فیلم ها٬ آهنگ ها و کتاب های شان سپاسگزارم.

علیاحضرت شهبانو فرح دیبا پهلوی٬ همیشه و هماره نوید صبح روشنایی هستند. صبح درخشانی که به تعبیر اعلاحضرت همایونی از پس این شام تیره خواهد دمید.

این روز خجسته و زیبا را - که به حق روز مادر نام گرفته- نخست به پیشگاه وجود مبارک و لایزال شهریار ایران اعلاحضرت همایونی رضا شاه دوم پهلوی٬ فرزند تاجدار ایشان و وارث اورنگ کیانی؛ سپس به حضور دو فرزند دیگرشان٬ والاحضرت شاهزاده علی رضا پهلوی و والاحضرت
شاهدخت فرحناز پهلوی و بعد از آن به خدمت ملکه یاسمین اعتماد امینی پهلوی عروس بزرگ تر ایشان(همسر گرامی پادشاه)٬ سپس به حضورنوه های نازنین شان(پرنسس های زیبای ایران والاحضرتان نور٬ ایمان و فرح دوم)٬ در مرتبه آخر به خانم سارا طباطبایی عروس کوچک تر ایشان (همسر والاحضرت علیرضا)٬ شادباش عرض نموده و بعد از آن با لحنی صمیمانه و عاشقانه به پیشگاه معظم لها٬ علیاحضرت شهبانو فرح دیبا پهلوی٬ ولادت با سعادت شان را تبریک و شادباش عرض می کنیم.

ای نازنین شهبانو عفو بفرمایید:

شاهدان در جلوه و من شرمسار کیسه ام

بار عشق و مفلسی صعب است و می باید کشید.

امید که در کنار فرزند برومندتان رضا شاه دوم و همچنین شاهزاده و شاهدخت گرامی و تک تک عزیزان و وابستگان تان، صد سال زندگی کنید و به زودی طلعت پرفروغ حضور شما٬ در ایران محنت زده ظاهر شود.

_________
نگاشته شده در تاریخ بیست و یکم مهر دو هزار و پانصد و شصت و شش شاهنشاهی

هیچ نظری موجود نیست: