۱۳۹۰ اردیبهشت ۲۴, شنبه

ماه آوریل - پرسش های مردم از شهریار ایران

مطابق رویه هرماه پادشاه بزرگ ایران پرسش های ماه آوریل هم میهنان را پاسخ گفته اند. بزرگ ترین اهمیتی که چنین سوال ها و جواب هایی از آن برخوردار است، آشنایی هرچه بیشتر مردم ایران با افکار و ایده های اعلاحضرت می باشد.


به اراده رضا شاه دوم پهلوی بار دیگر این پرسش ها در تارنمای شاهانه و فیس بوک ایشان قرار گرفت و اکنون پیش روی شما دوستان عزیز نیز قرار دارد.

می رویم تا این هفت سوال را همراه با پاسخ های ملوکانه جانان ایران در ادامه بخوانیم:

پرسش یک) آیا زمان آن نرسیده است که خاطرات کودکی و جوانی و خاطرات مربوط به مادر، پدر و بستگان خود را در یک کتاب یا نوشته با مردم در میان بگذارید؟ همچنین عکس های چاپ نشده ای را در تارنمای خود بنظر بازدیدکنندگان آن برسانید؟گرین بوی

رضا پهلوی: گرین بوی عزیز، در مورد این موضوعی که شما پیشنهاد کرده اید در یکی از کتابهای من بنام «گذشته و آینده» اشاراتی شده است. من گاه بگاه در جریان بعضی از مصاحبه هایم به برخی خاطرات ایام کودکیم اشاره کرده ام. حال اگر شما انتظار دارید که من خاطرات خود را بنویسم باید بگویم که کار جمع آوری این خاطرات را آغاز کرده ام. حتی زمانی که جمع آوری خاطراتم تکمیل شود، در حال حاضر نخواهم توانست این خاطرات را منتشر سازم، زیرا بسیاری از دیدارهای من با افراد در طول زندگیم شامل تعداد زیادی از چهره های سرشناس و مقامات گذشته و حال است که با آنها مذاکرات و گفتگوهایی خصوصی داشته ام و بنابراین در حال حاضر چاپ و انتشار این دیدارها و مذاکرات مناسب نیست و ممکن است وضع و موقعیت برخی از این افراد صدمه ببینند. با این حال این وظیفۀ من در برابر تاریخ و هموطنانم می باشد که در زمان مناسب خاطرات خود را همراه با اطلاعاتی مفید انتشار دهم.

در مورد عکس های شخصی اکثر عکس هایی را که مناسب تشخیص داده ام در اختیار همۀ شما در تارنمای خود قرار داده ام. متاسفانه برخی از آلبوم های عکس دوران کودکی من، سی و دو سال پیش هنگام ترک میهن آنجا باقی ماند. اگر این عکس ها در کاخ های سعدآباد یا نیاوران محفوظ نمانده باشد، خدا می داند به دست چه کسانی افتاده است.

پرسش دو) فرهنگ و هنر نقش مهمی در جنبش مردم بازی می کنند، در دو سال گذشته هنرمندان از جنبش سبز پشتیبانی کرده اند اما چماق بدستان، جنبش مردم را مورد تمسخر قرار داده اند (مانند فیلم اخراجی ها). چگونه می توان با مزدوران رفتار کرد و هنرمندان چه نقشی بر عهده دارند؟ شهاب

رضا پهلوی: شهاب عزیز، بنظرمن هنر، روح و جان انسان است و لذت بخش ترین و موثرترین نحوۀ تبادل اندیشه ها و احساسات افراد با یکدیگر است و در بعضی موارد حتی از بیان کلمات بهتر و موثرتر است. در جهان ما دوران هایی است مانند دوران تاریکی که ما در حال حاضر تجربه می کنیم که این دوران ها از هنرمندان طلب می کنند نداهایی را که خفقان و سرکوبی می کوشد ساکت کند و قلم ها را بشکند، به مردم منتقل سازند.

هنر به اَشکال و صورت های مختلف می تواند مردم را با سلاحی نیرومند مسلح سازد، سلاحی که بر ترسِ ناشی از نشانه گیری تفنگ ها غلبه می کند.

من شاهد بوده ام که اوباشان رژیم در برابر فریادهای هم صدای مردم که متحدا در سرپیچی از اسیرکنندگان خود سرود یگانگی سر داده اند، لرزه براندامشان افتاده است. نمونۀ چنین وضعی را می توان در سرود مارسیز فرانسه که بعدها به سرود ملی آن کشور مبدل شد و یا در هم سرایی معروف «ما پیروز خواهیم شد» مشاهده کرد که یادآور قدرت ذاتی چنین سرود های جمعی است. این بعهدۀ هنرمندان، شاعران، نقاشان، ترانه سرایان و فیلم سازان ماست تا در جایی که دیگر قلم از عهده بر نمی آید وظیفۀ انعکاس درخواست های عمومی را بر عهده بگیرند و همانطور که میدانید تا کنون چنین کرده اند، در چنین وضعی یک صدای اعتراض می تواند به میلیون ها صدا تبدیل شود و مطالبۀ واحدی را مطرح سازد.

پرسش سه) آیا شما با استراتژی های کنونی جنبش سبز در داخل کشور از جمله اعتراضات روزهای سه شنبه که مردم را مستقیما در برابر نیروهای سرکوبگر در خیابان ها قرار می دهد موافقید؟ سام

رضا پهلوی) سام عزیز، یک هفته پس از انتخابات مفتضحانۀ تابستان ۲۰۰۹، من در کنفرانسی که در باشگاه ملی مطبوعات در واشنگتن برگزار کردم، همچنین در کنفرانس خبری که یک هفته بعد از آن در پاریس انجام دادم گفتم که جهان نباید انتظار داشته باشد که از این به بعد هر روز صدها هزار نفر را، هر روز در خیابان های ایران سرگرم تظاهرات مشاهده کند. من یادآور شدم که ما به زودی وارد مرحلۀ دوم خواهیم شد و از مرحلۀ تظاهرات خیابانی به دورۀ مقاومت خواهیم رسید.

همانگونه که ما اغلب مشاهده می کنیم، تحت لوای دیکتاتوری های سرکوبگر و بی رحم، مقاومت، به فعالیت ها و سازمان های زیرزمینی مبدل می شود. صرفا بدین سبب که ما توده های مردم را در خیابان ها نمی بینیم این بدان معنا نیست که مبارزه و کوشش در راه آزادی برای لحظه ای به پایان رسیده است.

سازمان های خبری مانند سی ان ان و بی بی سی و یا الجزیره تمایل دارند که حوادث فعالانۀ خیابانی را پخش کنند زیرا برای بینندگان بین المللی آنها جالب تر است. حتی در طرابلس و بحرین.

یک فیلم مربوط به یک فرد ناراضی را شما معمولا می توانید در یوتیوب یا در وبلاگ ها پیدا کنید. در نتیجه بنظر می رسد که ضرورت دارد بمنظور اثبات اینکه مردم برخاسته اند و با رژیم مبارزه می کنند روی تظاهرات خیابانی تاکید کنیم.

در حالی که من طرفدار حفظ حرکت سرپیچی و مخالفت هستم روش قدری متفاوت را تجویز می کنم. تعیین روزهای معینی از قبل گرچه نشان دهندۀ وجود سازمان و انضباط است عاقلانه نخواهد بود، زیرا به روشنی به نفع ابزار سرکوب رژیم خواهد بود. آنها برای برنامه ریزی قبلی بمنظور مقابله با تظاهرکنندگان آنهم بصورتی بسیار جدی، تمام وسایل را در اختیار دارند. اما رژیم در مقابله و کنترل تظاهرات غیر منتظره شانس کمتری دارد. چنین تاکتیک هایی علیه رژِم موثرتر است، در همان حال میزان خطر را برای نیروهای اپوزیسیون و فعالان سیاسی کمتر می کند.

علاوه برآن من مبلغ و مشوق دیرینۀ نافرمانی مدنی عاری از خشونت هستم و بارها در این باره نوشته و گفته ام. مردم خوب ایران از لحاظ تعداد بسیار بیش از کل اعضای ارتش، بسیجی ها و سپاه پاسداران رژیم هستند. برای مردم ایران بسیار آسان خواهد بود که به صورتی موثر تنها با ماندن در خانه هایشان عملیات دولت را از کار بیندازند یا آن را کُند کنند.

ایرانیان در سراسر کشور نقش حساسی دارند. در بنادر، در پالایشگاه ها، در سازمان های آب و برق و گاز، در فرودگاه ها و امثال آن، اگر هموطنانم فقط عملیات کشور را متوقف سازند می توانند رژیم را فلج کنند. بعبارت دیگر تا زمانی که هم میهنان من به رژیم کمک می کنند که چراغ ها را روشن نگهدارد به باقی ماندن رژیم در قدرت کمک می کنند. برای درهم شکستن رژیم نافرمانی مدنی می تواند قدرتمندترین وسیلۀ ما باشد.

پرسش چهار) با سلام و درود بر شاهزادۀ محبوب، شما وارث تاج و تخت ایران هستید و در مصاحبه ها و دیدارهای خود یک پادشاهی مشروطه را برای آیندۀ ایران پیشنهاد می کنید. بهترین پاسخی که طرفداران رژیم سلطنتی می توانند ارائه کنند که مزایای چنین سیستمی را برجمهوری توضیح داده و تشریح کنند چیست؟ لطفا توضیح دهید. محمد

رضا پهلوی: محمد عزیز، بنظر من و در مجموع من تفاوت معناداری بین شکل دولت جمهوری و پادشاهی مشروطۀ پارلمانی در جوامع دموکراتیک نمی بینم، آیا بین کرۀ جنوبی، ژاپن، آلمان و هلند یا فرانسه و اسپانیا تفاوتی عظیم وجود دارد؟ مسئلۀ واقعی این است که در یک کشور مشخص سرانجام چه سیستم دموکراتیکی مناسب تر و موثرتر است البته با توجه به طبیعت، تاریخ و ترکیب و بافت اجتماعی آن. هنگامی که من به ایران نگاه می کنم در می یابم که نهاد و بنیادی که من نماینده و معرف آن هستم از لحاظ تاریخی، در حفظ تمامیت ارضی یک جامعۀ متنوع که از گروه های قومی و مذهبی متعدد تشکیل شده است، در این عصر مدرن، این نهاد می تواند همچنان این نقش حساس و نمادین را بازی کند.

شاه یا ملکه بعنوان یک شخصیت بی طرف، ماورای سیاست خواهند بود و همانند مواردی که در رژیم های پادشاهی دموکراتیک مشاهده می شود، هیچگونه نقشی در ادارۀ امور کشور ندارند و ادارۀ امور برعهدۀ نخست وزیر و مقامات انتخاب شدۀ کشور خواهد بود.

در این دورۀ حساس تاریخ کشورمان که همگی ما باید برای آزادسازی ایران از این حکومت دیکتاتوری مذهبی متحد شویم من هم از هواداران پادشاهی مشروطه وهم از طرفداران جمهوری انتظار دارم، قبل از رسیدن به اولویت کنونی خودمان یعنی، دموکراسی، سکولاریزم و حقوق بشر از تبلیغ در مورد سیستم دلخواه خویش خودداری کنند.

ما چه هواخواه پادشاهی پارلمانی و چه خواهان جمهوری دموکراتیک نیاز داریم که در کنار هم بایستیم و یکپارچه باشیم و حق مسلم خود را برای انجام انتخاباتی آزاد و حق تعیین سرنوشت کشورمان را خارج از محدودۀ رژیم روحانیون و تشکیل یک مجلس موسسات برای بحث دربارۀ محتوای رژیم آینده و قانون اساسی کشور مطالبه کنیم و من امیدوارم که این قانون بر پایۀ اعلامیۀ جهانی حقوق بشر باشد. در پایان بایستی با انجام یک رفراندم ملی شهروندان کشورمان را قادر سازیم که رای مستقیم و نهایی خود را صادر کنند.

در صورتی که چنین مراحلی انجام شود، من بعنوان یک فرد، صرف نظر از آنکه نتیجۀ نهایی چه باشد یک شهروند سرافراز و شاد در یک ایران دموکرات خواهم بود.

پرسش پنج) اعلیحضرت، من فکر می کنم بزرگترین دلیل برای شکست اسلام و جوامع اسلامی مربوط به مواردی که با زن ها مربوط می شود و رفتاری ناسالم است. دموکراسی در خانه و خانواده آغاز می شود پس از آن به جامعه می رسد. نظر اعلیحضرت در این باره چیست؟ با احترامات نگین

رضا پهلوی: نگین عزیز، آیا یک دوندۀ «ماراتن» می تواند با یک پا بدود؟ بنظر من مردان و زنان پاهای جامعه را تشکیل می دهند. جامعه نمی تواند فقط با یک پا کار و عمل کند. یک جامعۀ مدرن جامعه ای است که از تبعیض عاری باشد، تبعیضی که رفتار با نیمی از جمعیت را بصورت شهروند درجۀ دو تجویز می کند. من کاملا با شما موافقم که این نظریه در واحد اصلی تمام جوامع یعنی در خانواده آغاز می شود، اما این نقطه نظر مدرن باید به فرهنگ اجتماعی – سیاسی مناسب زمان ما تبدیل شود.

من اغلب یادآور شده ام که بعنوان جامعه ما نیاز داریم بصورت جمعی این مشکل را پشت سر بگذاریم و خود را از یک جامعۀ سنتی به یک جامعۀ مدرن تغییر دهیم.

مدرنیته در اوایل قرن بیستم مورد طلب و درخواست روشنفکران ما بود. محققا پدر بزرگ من و پدر من هر دو کوشیدند در یک دوران جدید و مدرن برای ایران پیشگام باشند که در آن زنان از تساوی حقوق بیشتری برخوردار بودند.

اما حرکت به سوی مدرنیته، با توده ها بخصوص با بعضی از روحانیون در تضاد درآمد. شاید اکنون هموطنان من بعد از سی و دو سال که تحت حکومت مذهبیون بوده اند موضع خود را در برابر مدرنیته تغییر داده باشند. یک جامعۀ دموکرات می تواند تمام این موضوعات را حل کند. بهمین سبب است که من یک سیستم سکولار را تجویز می کنم، سیستمی که در آن جدایی مشخص و روشن بین سیاست و مذهب وجود دارد. فقط در آن زمان است که ما می توانیم از دخالت یکی در امور دیگری جلوگیری کنیم.

پرسش شش) با عرض درود، حضور شما در برنامۀ پارازیت صدای آمریکا عکس العمل های متفاوتی را در تارنماهای گوناگون برانگیخته است. شما احساس نمی کنید که این افراد از نظرات سیاسی شما بی خبرهستند؟ من پیشنهاد می کنم شما «بالاترین» را آبونه شوید و خلاصه ای از افکار و اندیشه های خود را در اختیار این تارنما قرار دهید. محمد حسین

رضا پهلوی: محمد حسین عزیز، بسیاری از افراد گمان دارند که از نظرات سیاسی من آگاه هستند، گرچه حتی مصاحبه های مرا نه خوانده اند و نه شنیده اند. البته موضوع ایران و چگونگی نجات و حفظ آن بخصوص دربارۀ بهترین راه رسیدن به این هدف نقطه نظرهای بسیار تندی ابراز می شود. صرف نظر از یک شخصیت سیاسی و صرف نظر از «بالاترین» از توصیۀ شما در این باره تشکر دارم و آن را مورد توجه قرار خواهم داد.

پرسش هفت) با درود برشما، بفرمایید در این روزها دختران شما چه می کنند؟ فریناز

رضا پهلوی: فریناز عزیز، دختر بزرگ من نور در حال تمام کردن سال اول کالج است. دختر دوم من ایمان در آستانۀ فارغ التحصیل شدن از دبیرستان است و کوچکترین دختر من که فرح نام دارد، در کلاس اول تحصیل می کند و مانند خواهرانش روزهای آخر هفته به کلاس درس فارسی می رود.

پیوند متن به زبان انگلیسی در تارنمای مبارک اعلاحضرت رضا شاه دوم پهلوی

__________________
نگاشته شده در تاریخ بیست و چهارم اردیبهشت دو هزار و پانصد و هفتاد شاهنشاهی

هیچ نظری موجود نیست: