۱۳۸۹ اردیبهشت ۷, سه‌شنبه

در پیشگاه فرخنده زادروز والاحضرت شاهزاده علیرضا پهلوی









ستاره یی بدرخشید و ماه مجلس شد

دل رمیده ی ما را انیس و مونس شد

نگار من که به مکتب نرفت و خط ننوشت

به غمزه مساله آموز صد مدرس شد

به بوی او دل بیمار عاشقان چو صبا

فدای عارض نسرین و چشم نرگس شد

عید خرمی در راه است. ولادتی بس شکوهمند، فردا زادروز نوگلی شکوفنده در دامان پر عظمت پهلوی است که امروز به سان ستاره یی پرفروغ پرتو افشانی می کند.

فردا هشتم اردیبهشت ماه برابر با خجسته میلاد والاحضرت شاهزاده علیرضا پهلوی، سومین فرزند علیاحضرت شهبانو و چهارمین فرزند اعلاحضرت فقید شاهنشاه آریامهر می باشد.

در سال یکهزار و سیصد و چهل و پنج خورشیدی، درحالیکه دربار پرشکوه سلطنت هماره جاوید پهلوی معطر به شمیم دل انگیز وجود نازنین والاحضرت ولایتعهد(رضا شاه دوم) و همچنین والاحضرت شاهدخت فرحناز دومین جگرگوشه خاندان سلطنتی بود، اراده شهریار بزرگ و ملکه پاینده ایران چنین بود تا غنچه لطیف و نازک اندام دیگری نیز قدم به آن خانه کبریایی بگذارد و چنین شد که والاحضرت علیرضا پهلوی در روز پرمیمنت هشتم اردیبهشت ماه، منت بر سرای خاکی گذاردند و دیده به جهان باز فرمودند.

ایشان از همان کودکی طبیعتی آرام و ملایم داشتند. شاهزاده علیرضا مورد مهر و توجه خاصه برادر بزرگوار و پدر تاجدارشان بوده و از عزت و احترام به خصوصی بهره مند بودند.

آن حضرت در اوان نوجوانی و درحالیکه دوازده سال بیشتر از عمر مبارک شان سپری نشده بود، مقارن با شرارت ویران کننده متجاسرین و توفان شومی که سراسر وطن را درنوردید ناگزیر به ترک دیار شدند.

مدت کوتاهی بعد شوک سفر همیشگی پدر، والاحضرت علیرضا را سخت مغموم ساخت اما ایشان که همتی بس گران و عزمی مثال زدنی در وجودشان ودیعه بود، در کنار زندگی تلخ در تبعید، مطالعات درسی را به طور جدی ادامه دادند تا جایی که آن حضرت موفق به کسب مدرک کارشناسی تاریخ از دانشگاه پرینستون، کارشناسی ارشد از دانشگاه کلمبیا و دکترای تاریخ شناسی ایران پیش از اسلام از دانشگاه هاروارد امریکا گردیده و هم اکنون شاهزاده بزرگوارمان این افتخار را نصیب دانشجویان دانشگاه هاروارد نموده اند که در سمت استادی ارزنده، آنجا را به هیبت وجودشان جلایی دیگر ببخشند. چه بسیار دانشجویان امریکایی و یا سایر ملیت ها تحت تعالیم والاحضرت به تحصیل در آنجا اشتغال دارند.

والاحضرت شاهزاده علیرضا پهلوی در سال یکهزار و سیصد و هشتاد، ضایعه جبران ناپذیر فقدان خواهر والامقام شان پرنسس لیلا پهلوی را تجربه کردند و این فاجعه بر آن حضرت که روابطی بس صمیمانه با خواهر کوچک ترشان داشتند تاثیر تلخ و نامطلوبی گذاشت. ایشان یک سال سپستر از این حادثه، تصمیم به ازدواج فرموده و هم اکنون در کنار همسر نیکو خصال شان بانو سارا طباطبایی در کشور امریکا زندگی می کنند. زندگی ساده و بی پیرایه یی که شوق بازگشت به میهن محبوب، آن را به رنگ و رویی زیبا و شگفت انگیز آراسته می نماید.

ایشان هماره به آن روزی امید بسته اند که شب تاریک و مشئوم ایران پایان پذیرد و در سایه وجود پرتلالو برادر تاجدارشان اعلاحضرت رضا شاه دوم، وطن دوباره وطن شود و آزادی و آرامش دیگرباره مهمان خانه های تک تک هم میهنان شان گردد.

فرا رسیدن میلاد مبارک والاحضرت شاهزاده علیرضا پهلوی را گرامی داشته و نخست در پیشگاه لایزال وجود باریتعالی شاهنشاه هماره برقرار ایران، آن دُر درخشنده، ذات اقدس ملوکانه اعلاحضرت رضا شاه دوم پهلوی مراتب چاکری و شادباش حقیرانه خود را عرضه می داریم. آنگاه به محضر مبارک مادر معنوی ملت ایران، علیاحضرت شهبانو فرح دیبا پهلوی عرض تبریک بی کران خود را از بابت فرا رسیدن این عید سعید تقدیم داشته، بعد به حضور مبارک والاحضرت شاهدخت فرحناز پهلوی این میلاد خجسته را فرخنده باد عرضه می داریم و همچنین به خدمت والاحضرت شاهدخت شهناز پهلوی دیگر خواهر ایشان، ولادت برادر را تبریک عرض می نماییم. سپس با کمال خشوع و خضوع به محضر والاتبار شاهزاده علیرضا پهلوی زادروز پرعظمت شان را شادباش عرضه نموده و به حضور بانوی ایشان والامقام سارا طباطبایی این میلاد مبارک را شادباش و خجسته باد عرض می کنیم.

با این امید که والاحضرت شاهزاده علیرضا پهلوی در سایه پر ابهت برادر تاجدارشان صد سال زنده و پاینده بمانند.

میلاد والاحضرت علیرضا بر یکایک ایرانیان راستین شاد باد...

____________

نگاشته شده در تاریخ هفتم اردیبهشت دو هزار و پانصد و شصت و نه شاهنشاهی

هیچ نظری موجود نیست: