۱۳۹۰ آبان ۳, سه‌شنبه

خجسته باد چهار آبان – فرخنده زادروز اعلاحضرت محمدرضا شاه پهلوی







آمدی ای بهار دل انگیز، آمدی ای از هرچه هست بهتر و بی بدیل تر، آمدی ای ابرمرد و چشم های ما به قامت سرافراز تو مبهوت مانده است.

ای وجود نازنین ات آکنده به عطر هرچه بهار، چه خوش آمدی و این دل های ما عجیب به شوق رسیدن زادروز تو می تپد.

فردا چهارم آبان، تاریخی است که فراتر از از هر تاریخی، شکوه و جلالتی بس شگفت انگیز را در اذهان ما تداعی می کند. چهار آبان زادروز با سعادت مردی است که سرتاپای میهن ما نشان از وجود مبارک ایشان دارد و امروز، همگی ما بی هیچ تعارفی بودن مان را وامدار آن وجود گرانقدر می باشیم. اگرچه سالیانی بس دراز است که سایه اهورایی شاهنشاه و سرور ما، اعلاحضرت محمد رضا شاه پهلوی بر سر ما قرار ندارد. اما هرچه داریم و هرآنچه می توانستیم داشته باشیم، از دولت سر آن شاه مهربان است.

امروز نود و دو سال از آن زایش شکوهمند می گذرد. ما ایرانیان در هر کجا که باشیم - چه در ایران و چه در سایر کشورها – فرا رسیدن چهار آبان قلب های مان را به تپش وامی دارد. یاد ایشان، نام شان و یادگارهای شان، آن اندازه ابهت و عظمت دارند که توگویی محمدرضا شاه کبیر، همین امروز نیز در بین مان حضور دارند.

ولادت مردی از تبار خورشید:

بانو علیاحضرت تاج الملوک آیرملو، به تاریخ 4 آبان 1298 خورشیدی، مفتخر به مادری دو دردانه بی همتا شدند. ولادت خجسته ی محمد رضای کوچک و خواهر توامان شان اشرف(والاگهر)، جمع خاندان مهربان و با صفای شان را شادمانی دوچندان بخشید:

ای صبا نکهتی از خاک ره یار بیار

ببر اندوه دل و مژده ی دلدار بیار

نکته روح فزا از دهن دوست بگو

نامه خوش خبر از عالمِ اسرار بیار

تا معطر کنم از لطف نسیم تو مشام

شمه یی از نفحات نفس یار بیار

مدت زمانی نه چندان طولانی پس از ولادت یافتن آن دو مروارید غلتان، پدر بزرگوارشان رضا، به مقام پادشاهی نایل آمده و اعلاحضرت رضا شاه کبیر نام گرفتند. رضا شاه بزرگ، فرزند دلبندشان محمدرضا شاه را طی مراسمی خاص، در سن هفت سالگی به مقام ولایتعهدی منصوب فرمودند.

محمد رضا شاه در نوجوانی و به دستور پدر تاجدارشان، به مدرسه لو روزه در شهر لوزان سوییس عزیمت فرمودند تا ضمن ادامه تحصیل، با فرهنگ ها و آداب سایر کشورها نیز آشناتر شده و برای جانشینی پدر، آماده گردند. ایشان پس از بازگشت به ایران، تحصیلات شان را در دانشکده افسری ادامه دادند و در سن نوزده سالگی همسر اختیار کردند.

نخستین همسر ایشان فوزیه نام داشت. پرنسس فوزیه خواهر ملک فاروق و دارای اصلیت مصری بود. اگرچه فوزیه از برخی جهات، زوج شایسته یی برای شاهزاده جوان بود اما شوربختانه تفاهم عمیقی میان آن دو وجود نداشت که همین سرانجام سایه جدایی را حکمفرما کرد.

اعلاحضرت محمدرضا شاه دیگرباره همسری اختیار کردند. ثریا اسفندیاری دوشیزه یی زیبا و عاشقی ثابت قدم که حاضر بود جهان را به چشمان پادشاه ببخشد. آنچه در این ازدواج نیز، ابرهای تیره کدورت را پدید آورد، ناتوانی ثریا در باردار شدن بود. وی هرگز قادر نبود ولیعهدی به دربار شاهانه هدیه کند. پس طلاق سرنوشت محتوم بود و ثریا نیز صمیمانه حقیقت را پذیرفت.

سومین ازدواج همایونی، نه تنها دربار پهلوی را به وجود معطر ولیعهد، زینت بخشید، بلکه شخص شاه را با بزرگ بانویی بس مهربان، همنشین و همدم ساخت. این ازدواج مبارک، تا واپسین لحظه از حضور اقیانوس وار آن شاهنشاه فقید، ادامه یافت. وجود گرانمایه شهبانو فرح پهلوی، دربار را رونقی دیگر بخشید.

سال ها از پی هم می گذشتند و اعلاحضرت محمدرضا شاه، با همتی بلند و عزمی راسخ، درحال زدودن عیوب فقر، بی خان و مانی، بیماری ها و غیره از پیکره ایران بودند. ایشان اصلن خوش نداشتند که پادشاه سرزمینی با مردم فقیر باشند که آرمان ایشان، برچیده شدن کامل نظام ارباب و رعیت و به اوج رساندن وضعیت معیشتی مردم بود.

افسوس که سرنوشت محتوم مردم ایران، تیره بختی و ناکامی بود. وقوع شورشی منحوس در سال 57 منجر به سفر آن پادشاه محبوب از ایران گردید.

آن سفر، واپسین سفر بزرگمرد ایران ساز بود و در دیاری بیگانه، جهان را به شوق جانان ترک فرمودند. امروز نام اعلاحضرت محمدرضا شاه پهلوی، قرین با نام ایران است. نام مبارک ایشان، هرکسی را به یاد روزگاری می اندازد که میهن ما از هرلحاظ در اوج اقتدار قرار داشت. کشوری آزاد، آباد، خرم و نیرومند که شوربختانه امروز به ویرانه یی غم انگیز تبدیل شده و از انزوای سیاسی محض رنج می بَرَد.

بالطبع همه ما به انتظار روزی هستیم که خاندان افتخار آفرین پهلوی به ایران بازگردند. خاندانی که نام بلندشان، شناسنامه ایران عزیز است.

چهارم آبان سالروز ولادت شکوهمند پادشاه فقید و سعید ایرانزمین، اعلاحضرت محمدرضا شاه پهلوی را گرامی می داریم و به روح پرفتوح آن حضرت درود بی پایان نثار می کنیم. این عید خجسته را نخست به پیشگاه فرزند تاجدار ایشان، اعلاحضرت رضا شاه دوم پهلوی صمیمانه و خاشعانه شادباش عرضه می داریم. آنگاه به حضور مبارک شهبانوی بلند آوازه ایران، علیاحضرت فرح دیبا پهلوی، سالروز پانهاد شاهنشاه فقید را عرض تبریک داریم. آنگاه به محضر پرجلالت والاگهر شاهدخت اشرف پهلوی، خواهر توامان ایشان، زادروز برادر گرانمایه و همچنین زادروز فرخنده خود ایشان را شادباش بی کران عرض می نماییم. سپس به محضر والاحضرت شاهپور غلام رضا پهلوی میلاد با سعادت اعلاحضرت فقید را فرخنده باد عرضه نموده و همچنین به خدمت والاحضرتان شاهدخت فرحناز و شهناز پهلوی این عید بزرگ را شادباش عرض می کنیم. همینطور به حضور انور والاحضرت ملکه یاسمین اعتماد امینی پهلوی و سه نور چشم دربار، والاحضرتان شاهدخت نور، ایمان و فرح دوم پهلوی این میلاد مبارک را شادباش بی نهایت عرضه می داریم.

عید سعید چهارم آبان بر یکایک ایرانیان خجسته باد...


________________
نگاشته شده در تاریخ سوم آبان دو هزار و پانصد و هفتاد شاهنشاهی

هیچ نظری موجود نیست: