۱۳۹۰ خرداد ۱۹, پنجشنبه

در رثای والاحضرت گرانمایه شاهدخت لیلا پهلوی


در سوگ تو چه باید گفت؟ در رثای تو چه باید نوشت؟ ای جگرگوشه که نامت تداعی بهارهای دیروز و سفر غریبانه ات، یادآور بغض گلوگیر این زمستان طولانی است. رفتن شما چونان داغی ابدی بر دل های ما نشست. فراق تان در تصور نمی گنجد که هنوز پس از گذشت ده سال این داغ تازه تر و این زخم عمیق تر شده است.
   والاحضرتا! در کدامین قاموس، واژه هجران همیشگی تان را معنا کنیم؟ ما دورافتادگانی که هیچ راهی نداریم جز آنکه با این دریغ همیشگی بسوزیم و بسازیم و دم برنیاوریم.
   بیستم خرداد ماه یادآور فاجعه یی بزرگ است که در سال 1380 خورشیدی به وقوع پیوست و سفر همیشگی آن غنچه تازه شکفته، داغی جاودانه بر قلب مام میهن نهاد. پرنسس لیلا پهلوی همچون ستاره یی پرفروغ به یکباره تابش پرتلالوشان را از ما دریغ کردند و جای افسوسی بزرگ برای مان باقی ماند که به وصال آن رخسار درخشان و پابوسی وجود گرانقدرشان نایل نیامدیم و فرصت ها تمام شدند.
   هفتم فروردین 1349 خورشیدی ولادت آن دخت گرامی، قلب ایرانیان را شاد نمود. شاهدخت لیلا پهلوی، چونان فرشته یی زیبا با بهار قدوم مبارک بر چشمان ما نهادند و هیهات که در همان بهار نیز یاران شان را تنها گذاشته و به ابدیت ملحق شدند.
   والاحضرت لیلا پهلوی دردانه پدر تاجدار و محبوب قلب مادر شهبانوی شان، کمتر از نه سال از عمر شریف شان می گذشت که به موجب وقوع انقلاب منحوس اوباش و متشنج شدن فضای ایران، ناگزیر به ترک میهن شان شدند. دوری از وطن و محکوم شدن به تبعیدی ناخواسته در آغاز نوجوانی، مصیبت بزرگی بود که آن گل زیبا هرگز نتوانست آن را بپذیرد.
   شاهدخت لیلا بی نهایت به فرهنگ ایرانی عشق می ورزیدند. به موسیقی ایرانی تعلق خاطری ویژه داشته و به آثار شاعران بزرگ ایران همچون حافظ، مولانا و خیام توجهی خاص داشتند. هنگامی که دانشنامه ایرانیکا – بزرگ ترین دانشنامه ایرانی – در غربت تدوین و گردآوری می شد، پرنسس بزرگوار یکی از شاخص ترین افرادی بودند که این دانشنامه را مورد حمایت مالی قرار دادند.
   ایشان در رشته ادبیات تطبیقی در دانشگاه براون امریکا تحصیل کرده و بر زبان های پارسی، انگلیسی و فرانسوی تسلط کامل داشتند. بیستم خرداد ماه 1380 آبستن فاجعه یی بزرگ بود. ایشان در هتل لئونارد شهر لندن، به علت حادثه یی ناگهانی عاشقان شان را ترک کردند تا بهار تولدشان را به زمستانی ابدی تبدیل کنند.
  انتشار این خبر تلخ در باور هیچکس نمی گنجید و سبب بهت همگان شد. همان شب بسیاری از ایرانیان میهن دوست، با افروختن شمع در اطراف کاخ نیاوران یاد آن شکوفه بهاری را گرامی داشتند.
   فرا رسیدن بیستم خرداد، سالروز اسف بار سفر بی بازگشت زیبای خفته، والاحضرت شاهدخت لیلا پهلوی را به پیشگاه شهریار خوبان اعلاحضرت رضا شاه دوم پهلوی صمیمانه تسلیت عرضه می داریم. سپس به خدمت علیاحضرت شهبانو فرح دیبا پهلوی سالگرد این ضایعه عظیم را تسلیت عرض می کنیم. آنگاه به محضر والاحضرت شاهدخت فرحناز پهلوی خواهر ارجمندشان عرض تسلیت داشته و سپس به حضور گرانقدر والاحضرت ملکه یاسمین اعتماد امینی پهلوی و به خدمت والاحضرتان شاهدخت نور، ایمان و فرح دوم پهلوی سالروز این ضایعه جبران ناپذیر را تسلیت و تعزیت عرضه می نماییم.
پایداری پادشاهی پیروزی

______________________________

نگاشته شده در تاریخ نوزدهم خرداد دو هزار و پانصد و هفتاد شاهنشاهی

هیچ نظری موجود نیست: