۱۳۹۰ فروردین ۲۰, شنبه

پاسخ به پرسش های شما - مارس ۲۰۱۱ همراه با رضا شاه دوم

مردان بزرگ همواره در صحنه پاسخ گویی قرار دارند. این خصلت بزرگان و شهریاران بلند جایگاه است که هیچ وقت از جواب دادن به سوالات مردم عادی واهمه یی نداشته باشند. برعکس دیکتاتورها و قدرتمندان پوشالی – نظیر اوباشی که طی سی و دو سال اخیر در صحنه سیاست ایران دیده می شوند – چون پاسخی برای اعمال و کردار رذیلانه شان ندارند در نتیجه گریزان از دادن هر نوع جوابی به سیل بی پایان پرسش ها می باشند و جواب هر سوالی را نیز با گلوله می دهند.

مطابق رویه یی که طی ماه های گذشته برقرار بوده است، هم میهنان می توانند پرسش های خود را در زمینه های مختلف، با شخص اعلاحضرت در میان بگذارند تا ایشان به ده سوالی که بیشترین رای مثبت را از مردم دریافت کرده است پاسخ دهند.

پرسش و پاسخ های ماه مارس، هم اکنون پیش روی شما قرار دارد. البته متاسفانه تعدادی از مردم با طرح سوالات بی ربط و نابخردانه فضا را اشغال نموده و همچنین وقت مبارک ایشان را نیز مصروف تخیلات مضحک خود می نمایند. اما در کنار معدود سوالات احمقانه، بسیاری از ایرانیان راستین، پرسش های عقلانی و خردمندانه یی را مطرح کرده و به وضوح خواهان دانستن بیشتر در رابطه با سوال مطروحه می باشند.

خواندن تک تک این سوالات(هم از نوع بی مورد و هم از نوع عقلانی آن) خالی از لطف نیست. به خصوص که جواب های ملوکانه آنچنان عمیق و برآمده از وقار شاهانه می باشند که شعف و غرور توامان در انسان ایجاد می کنند.

متن کامل پرسش های مردم و پاسخ های رضا شاه دوم پهلوی را می توانید در ادامه بخوانید:

پرسش ۱) اخیرا منشور جنبش سبز منتشر شده است. سوای از نکات مثبت ، نکات منفی همچون پایبندی به قانون اساسی در آن به چشم میخورد. آیا نباید نیروهای سکولار هم منشور خود را منتشر کنند و فضا را برای مذهبیون خالی نگذارند؟ آیا شما قصد اقدام عاجل در این مورد را ندارید؟ فرهاد، شیراز

رضا پهلوی: فرهاد عزیز، آنچه مورد نظر است نیروهای سبز سکولار هستند که مطمئنا در حال گفتمان می باشند و امیدوارم که بزودی مواضع خود را اعلام نمایند. همانطوری که در مصاحبۀ اخیرم در برنامۀ افق در صدای آمریکا گفته ام: آمادۀ همه گونه همکاری با تمامی کسانی که آمادگی گذر از رژیم را دارند می باشم.

پرسش ۲) باسلام می خواستم در مورد عموهایتان و به طور کلی فامیلتان بیشتر بدانم و اینکه آیا با آن ها رابطه دارید و اکنون مشغول چه فعالیت هایی هستند چرا عکسی همراه با آنها ندارید وچرا درمراسم مرحوم برادرتان شرکت نداشتند و خیلی چراهای دیگر!!؟ سعید، پارس

رضا پهلوی: سعید عزیز، در حال حاضر عمویم شاهپور غلامرضا پهلوی و عمه ام شاهدخت اشرف پهلوی در قید حیات هستند و زندگی آرامی را با توجه به سن و سلامتی شان می گذرانند. گاهگاهی با ایشان در تماس هستم.

برخلاف برداشت شما در مراسم مختلف در آمریکا و فرانسه به مناسبت یادبود شادروان برادرم اعضای خانواده حضور داشتند.

پرسش ۳) اعلیحضرت آیا شما فکر می کنید که روند رویدادها در منطقه و تغییرات در کشورهای آفریقای شمالی می تواند بر مبارزات ملت ایران تاثیر گذار باشد؟ نگین

رضا پهلوی: نگین عزیز، طبیعت جنبش های امروزی در سراسر خاورمیانه و ماورای آن صرف نظر از آنکه خواست به تعویق افتادۀ ملت هایی است که به حق خواهان آزادی و حق حاکمیت خود بوده اند و فراگیر است بدین مفهوم که بر سایر بخش های منطقه نیز تاثیر می گذارد، آنچنانکه ملل کشورهای مختلف حقوق و آزادی های بیشتری به دست می آورند وجوانان در کشورهای منطقه و ماورای آن نیز دلگرم و تشویق شده اند.

بنابراین، من معتقدم که این تغییرات نتایج مثبتی خواهد داشت در راستای تشویق هم میهنانمان در داخل و آنان را امیدوار به این خواهد کرد که آینده ای روشن در افق نمایان است، چنانکه این آزادی بوسیلۀ مردم تونس و مصر به دست آمده است و شاید به زودی در لیبی و سوریه هم ملت بدان دست یابند.

پرسش ۴) یکی از کارهای پدرتان تصویب قانون کاپیتولاسیون برای آمریکایی ها بود که با انتقادات زیادی روبرو شد آیا این کار منفعتی داشت واگر نداشت چرا پدرتان بوسیله مجلس این قانون را تصویب کردند. این کار پدر را چگونه ارزیابی و توجیه می نمایید؟ با تشکر - محمد حسین، انگلستان

رضا پهلوی: محمد عزیز، من همیشه گفته ام که هر قضاوتی در مورد مسایل تاریخی را برعهدۀ مورخان می گذارم. من مایل نیستم حدس بزنم.

مهم تر آنکه من در گذشته نمانده ام و یه آیندۀ ایران و نگرانی های کنونی آن در این تقاطع زمانی فکر می کنم و امید دارم که هم میهنانم نیز چنین کنند.

پرسش ۵) موسوی و کروبی قبلا عمیقا در رژیم درگیر بوده اند (در سی و دو سال گذشته) و هیچ کاری با داشتن قدرت انجام نداده اند، چه چیزی اکنون تغییر کرده است و چرا فکر می کنید که آنان به روند دموکراسی در ایران کمک خواهند کرد.

رضا پهلوی: این پرسشی است که هر ایرانی مسئولی باید مطرح کند.

ولی مایلم که خاطرنشان کنم که هرکسی در داخل یا خارج از ایران که درکی از خواست ملت برای آزادی و حق حاکمیت داشته باشد، می داند که مسیر حرکت باید ماورای این رژیم باشد، که بنظر من غیر قابل اصلاح است و تنها گزینۀ حقیقی برای آن یک حکومت سکولار دموکراتیک است.

در نهایت، بسته به آن که هرکسی چه جایگاهی را انتخاب کند، ما خواهیم دانست که آیا آنان بخشی از راه حل هستند یا در تضاد با آن.

برای آگاهی بیشتر در مورد این پرسش لطفا به پاسخ داده شده در پرسش 4 ماه ژانویه که در پیوند زیر در دسترس است مراجعه نمایید.

پرسش ۶) اعلیحضرت: این همیشه برای من پرسش بوده است که آیا شما با محدودیت هایی در ارتباط با تلاش های سیاسی خاصی روبرو هستید، به دلیل حضورتان در آمریکا. آیا این محدودیت ها به هر شکل و فرمی وجود دارد؟ خدانکهدار شما و ایران باشد . روزبه، ونکوور

رضا پهلوی: روزبه عزیز، درسی واندی سال گذشته من هرکاری که می توانستم فارغ از موانع و مشکلات پیش رو انجام داده ام، متوجه این نکته باشید که گاهی کارهایی که من به سود مملکتم انجام می دهم ممکن است در تضاد با سیاست های خاصی در زمان خاصی در کشورهای خارجی باشد، بنابراین اینها موانعی است که خارج از کنترل من است، با در نظر گرفتن این نکته، ولی مرا از انجام هراقدامی که در توانم باشد برای کمک به مبارزاتمان باز نمی دارد.

پرسش ۷) اگر واقعاً مایل به همکاری هموطنانتان با خود هستید از چه طریق می توانند با شما همکاری کنند؟ ثبت به عنوان داوطلب یا مدافع برای من جوابی در بر نداشته است. با تشکر -کیومرث ونداد اسکاندیناوی

رضا پهلوی: کیومرث عزیز، پرسش شما کاملا مفهوم نیست، اگر مقصود نحوۀ همکاری هم میهنان است بستگی به میزان علاقمندی آنان و امکانات برای همکاری دارد. ایرانیان مهاجر باید برای پشتیبانی از هم میهنان در داخل باید سازماندهی شوند. بهترین راه کمک برای هر ایرانی در خارج از کشور اینست که شرایط محلی را شناسایی کند و جامعۀ ایرانی در محل را سازماندهی نماید، شرایط در هر یک از کشورهای اروپایی و در شهرهای مختلف آمریکا باید بررسی شود.

لازم به ذکر نیست که من نمی توانم همزمان در همه جا باشم. و همچنین است برای مشاورین و داوطلبانی که با من همکاری می کنند. شما بهتر می دانید که مثلا در سوئد یا نروژ چه می گذرد. شما می توانید با سازمان دادن به جامعۀ ایرانیان درمحل به جوانان ایرانی و جنبش آنان کمک کنید. با سازماندهی می توانید پیام ها را به داخل ایران برسانید، شما می توانید به پناهندگان ایرانی در جامعۀ خود یاری برسانید، شما می توانید بصورت سازمان یافته سیاستگذاران دولت محل سکونت خود را تحت فشار بگذارید، با برگذاری تظاهرات مسالمت جویانه در مقابل سفارت خانه ها و کنسولگری های رژیم در کشورهای محل اقامت و البته همیشه می توانید از تارنمای اتحادیه دموکراتیک ایران بازدید نمایید و به افراد متعهدی که در راه اهداف ما تلاش می کنند یاری رسانید.

پرسش ۸) با درود به شهریار ایران ، در چندین هفته اخیر نظراتی راجع به تشکیل دولت موقت در برون مرز مشاهده میشود که بنا به پیشنهاد چند تن از چهره های نه چندان خوش نام میباشد. از حضورتان تقاضا دارم که دید خود را در این مورد بیان فرمائید. با سپاس شهره، سوئد

رضا پهلوی: شهره عزیز، تا آنجا که من آگاه هستم بحثی برای تشکیل «دولت موقت» نیست، بلکه بسیاری از هم میهنان در داخل و خارج متوجه اهمیت وجود یک مکانیزم معرف یک آلترناتیو در مقابل این رژیم شده اند و تلاش ها در این زمینه است که امیدوارم بزودی نتیجۀ آن حاصل شود. هم چنین صمیمانه امیدوارم که کسانی که گام در راه رهایی مملکت می گذارند را با نظرات و دیدگاه های شخصی به خوش نام و بد نام تقسیم بندی ننمایم. اجازه بدهید که به همه این شانس داده شود که برای ایران گامی بردارند.

پرسش ۹) برای من مشخص است که من یک ایران سکولار با حقوق برابر برای تمام ایرانیان با هویت کاملا ایرانی را خواهان هستم. بنظر ما جنبش در ایران دارای هویت مذهبی است؟ چرا؟

رضا پهلوی: همانطور که در پاسخ به پرسش 5 اشاره کردم، تمرکز من بر روی کسانی که خواهان سکولاریزم هستند، من فکر نمی کنم آنانی که خواهان سکولاریزم هستند هویت مذهبی دارند، ولی هرکس می تواند خواهان سکولاریزم باشد در حالی که همچنان به باورهای مذهبی خود پایبند است.

اگرما خواهان دموکراسی راستین هستیم، ما فقط نمی توانیم بگوییم که خواهان آزادی بیان هستیم بدون مذهب، این پرسش باقی می ماند، که پس آزادی مذهب چه می شود. به عنوان یک فرد سکولار من حکومتی را می خواهم که آزادی و حقوق بشر را تضمین کند، من باور ندارم که این اهداف در لوای یک حکومت مذهبی قابل دستیابی باشند، بهمین دلیل است که من مخالف جمهوری اسلامی به عنوان یک حکومت و یک سیستم هستم. وقتی که جدایی حکومت و مذهب تضمین بشود در یک سیستم حکومتی در آن زمان است که ما به تمامی آزادی ها دست خواهیم یافت، از جمله آزادی بیان و آزادی مذهب.

ما باید با افرادی که به یک گزینۀ سکولار متعهد هستند همکاری کنیم. اکثریت، به این نتیجه رسیده اند که حکومت مذهبی به هیچ صورتی نمی تواند در آیندۀ ایران جایی داشته باشد.

پرسش ۱۰) رضا پهلوی دوم عزیز، درود

آیا ممکن است که شما برای ما توضیح بدهید که تفاوت بین موج سبز و جنبش سبز چیست. نوروز خجسته

شما و تمامی خانواده را خیلی دوست داریم.

رضا پهلوی: جمیله و ریموند عزیز، من در مورد موج سبز چیزی نشنیده ام، من فکر می کنم مورد نظر شما همان جنبش سبز باشد.

(توضیح بیشتر): اگر پرسش شما در ارتباط با جنبشی است که درسال ۲۰۰۹ در ایران شروع شد با نام جنبش سبز شناخته می شود. ولی موج سبز نیز سازمانی است که در انگلستان موجودیت یافته و پشتیبان دموکراسی سکولار در ایران می باشد.

پیوند به تارنمای ملوکانه اعلاحضرت رضا شاه دوم پهلوی


________________________________
نگاشته شده در تاریخ بیستم فروردین دو هزار و پانصد و هفتاد شاهنشاهی

هیچ نظری موجود نیست: