هشتم ماه مارس برابر با هفدهم اسفند ماه، روز جهانی زن نامیده شده است. زن در جامعه جهانی به عنوان یکی از دو پایه حیات بشر، جایگاه مهم و انکار ناپذیری دارد. این جایگاه سال های سال است که در بسیاری کشورها نهادینه شده و مورد احترام می باشد. زن در ممالک پیشرفته و سکیولار، بی هیچ تردیدی نیمی از پیکره اجتماع بوده و از نگر حقوق انسانی، با مردان برابر و در تساوی کامل است.
اگرچه برای یک ترسیم همه جانبه، ارزشمند و شایسته از جایگاه زن، هنوز زمان باقی مانده اما می توان به جرات گفت در ممالک جهان اول، زن توانسته است به مقامی در خور دست یابد و ضمن مشارکت اقتصادی، اجتماعی، تحصیلی و فرهنگی هم تراز با مردان، در جوامع سکیولار جان و زندگی زن همان اندازه محترم است که حیات و هستی مردان محترم شمرده می شود.
شوربختانه در جوامع اسلامی ماجرا دقیقن برعکس می باشد. این مشکل تنها مختص به ایران امروز نیست که البته در ایران کنونی و به علت سلطه ناگوار اسلام، زن ایرانی در تنگنایی سهمگین قرار داشته و به شنیع ترین شکل ممکن حقوق حقه اش پایمال می شود. اما واقعیت این است که در سایر ممالک اسلامی نیز این مشکل کمابیش مشهود می باشد.
در فرهنگ اسلامی، زن به طور کلی جزوی از متعلقات مرد محسوب می شود و به علت آنکه در اساس تعالیم اسلامی، الله از جنسیت مردانه برخوردار بوده و با ضمیر"هو" (ضمیر سوم شخص مفرد مرد) خوانده می شود، در نتیجه تمام قوانین و احکام تبیین شده در اسلام، از بالا به زن نگاه کرده و آن را موجودی حقیر و شایسته کنیزی و در بهترین شکل ممکن لایق خدمتگزاری شوهر توصیف می کند.
جنبش آزادی خواهانه ملت ایران طی این هشت - نه ماه اخیر به روشنی نشان داد زنان ایرانی همدوش، همراه و هم پای مردان ایرانی دلیرانه خود را فدای آزادی ایران می نمایند و همین مهر تایید درخشنده یی است بر پیشانی زن ایرانی که می تواند سربلند باشد و روزی نه چندان دور به حقوق حقه خود دست یابد.
در همین راستا، ذات مبارک و نیکو تبار اعلاحضرت رضا شاه دوم پهلوی پدر اهورایی ملت ایران اراده کرده اند تا پیامی را در این زمینه به زنان ایرانی مرحمت فرمایند.
در این پیام پرتلالو، آن ابر شهریار فرزانه با اشاره به اینکه انسان ها آزاد به دنیا آمده و دارای ارج انسانی یگانه یی هستند، بر فلسفه حقوق آزادی و برابری زن و مرد تاکید ورزیدند.
معظم له در طول پیام گهربارشان، زنان ایرانی را به خاطر شجاعت و شهامت شان مورد لطف، شفقت و مهر شاهانه قرار داده و مذهب را وسیله حاکمین امروز ایران نامیدند که برای ستم به زنان و خصومت با حقوق برابر آنها کاربرد دارد.
متن کامل پیام شاهانه اعلاحضرت رضا شاه دوم را در ادامه بخوانید:
دوشنبه 17 اسفند 1388
هم میهنان عزیزم، زنان آزادۀ ایرانی،
هشتــم مـاه مارس، «روز جهانـی زن» را صمیمانــه بـه یکایـک شمـا شــادباش می گویم.
این روز یادآور فلسفۀ ساده و در عین حال بسیار مهمی است مبنی بر اینکه جنسیت در برخورداری از حقوق تساوی انسان ها نباید اثر گذار باشد و به هیچ عـذر و بهانه ای نمی توان انسان هایی را که دارای سرنوشتی برابراند از حقوق حقۀ خود محروم کرد. انسان ها آزاد به دنیا می آیند و از ارج انسانی یگانــه ای برخــوردار هستند. از این فلسفۀ ســاده، حقـوق آزادی و برابــری زن و مرد ناشی می شود.
حقوق آزادی بستر مساعدی را به دست می دهد که بذر رشد فکری و بلوغ عقلانی زنان در آن شکوفا می گردد. از اینرو نادانی است که بدلیل ترس از «بی بند و باری» با آن مخالفت شود. دفاع از نقش والای حقوق آزادی زنان است که به اجحافات قرون وسطایی و رسوم زن ستیزِ قبیله ای مسلط بر خانواده و جامعه پایان می دهد.
متاسفانه حاکمین وقت بجای تعابیر امروزی و آزادیخواهانه از اسلام، مذهب را وسیلۀ ستم بر زنان و خصومت با حقوق برابر آنها قرار داده اند. از اینرو مبارزه برای دستیابی به حقوق حقۀ زنان با مبارزه علیه دولت مذهبی و استبدادی گره خورده است. نتیجه آنکـه به زنان ایــرانی نباید به چشم توده ای اسیر و در بند نگریست. بلکه بالقوه نیمی از سپاه عظیم آزادیخواهان اند که رهایی واقعی و شأن انسانی پایدار خود را در یک دولت غیرمذهبی یعنی در دموکراسی آزاد ایران جستجو می کنند.
جنبش آزادیخواهانه و حق طلبانۀ زنان ایران در طول تاریخ تحسین برانگیز و گویای شجاعت و شهامت آنان در احقاق حقوق خود بوده است و در ایران امروز نیز پرچمدار مبارزه در راه آزادی هستند.
خداوند نگهدار ایران باد
رضا پهلوی
_________
نگاشته شده در تاریخ هفدهم اسفند دو هزار و پانصد و شصت و هشت شاهنشاهی
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر